Dags för quiz inom hållbarhet!

Start » Quiz » Dags för quiz inom hållbarhet!

Personligen så älskar jag quiz, tävlingar, spel och allt annat liknande. Därför tänkte jag att det kan vara roligt att göra quiz inom hållbarhet med er ungefär en gång i veckan. Dels som ett roligt sätt att sprida kunskap, få utlopp för sin tävlingsanda men också som en introduktion till viktiga ämnen inom hållbarhet.

Hur gör du för att delta i våra hållbarhetsquiz?

Jag kommer att publicera quizen på LinkedIn samt här på bloggen och sedan sammanställa resultaten i ett blogginlägg veckan efter varje quiz – med vanliga missförstånd, förklaringar och intressanta fakta. Jag hoppas att fler kommer att uppskatta det här för jag tycker att det känns SÅ roligt!

För att ta del av quiz nummer 1, klicka här – och glöm inte att utmana dina kollegor eller vänner!

Några sätt att öka kompetens och inlärning

Gamification

Gamification är en metod som man kan använda sig av för att öka inlärning. Det innebär att man anpassar inlärningsprocessen och gör den spellik genom att till exempel addera poäng, nivåer och challenges. Gamification har visat sig kunna öka motivationen och öka inlärning genom att göra processen mer rolig och interaktiv. Att dessutom göra det tillsammans med kollegor eller vänner höjer er gemensamma kompetens – speciellt om ni väljer att diskutera frågorna efteråt. Dessutom blir det ju mer av en tävling – vilket i alla fall jag går i gång på!

Spaced repetition

Ytterligare ett sätt att öka inlärning är att utöva något som kallas ”spaced repetition”. Det innebär att man repeterar det man ska lära sig i olika tidsintervall för att öka den långsiktiga förmågan till minnesinlagring. Detta sker genom att successivt utöka intervallen i vilka man går igenom materialet. Själv har jag använt mig av detta under mina läkarstudier. När en stor mängd kunskap ska processas under en ofta ganska kort tidsperiod (som på läkarutbildningen bland annat) men sedan kommas ihåg under lång tid – då är spaced repetition utmärkt. Genom att genomföra quizen och sedan läsa inlägget med vanliga missförstånd, fakta etcetera några dagar senare så befästs kunskapen mer. Detsamma gäller om ni i gruppen diskuterar frågorna, som jag skrev om ovan.

Mer än quiz på bloggen

Utöver att publicera våra quiz och analysen av dem så kommer vi även att skriva reflektioner om ämnen inom hållbarhet. Exempel på ämnen kan vara biologisk mångfald, CSR, hållbarhetsrapportering, olika verktyg inom hållbarhet och mycket mer. Har du förslag på ämnen som du vill att vi skriver om så får du gärna kommentera här nedan eller kontakta oss på annat sätt. Kontaktuppgifter till oss finner du här och om du missat vårt första inlägg där vi välkomnar till bloggen och bland annat delar vår vision så kan du läsa det här.

Har du några frågor, tankar eller annat du vill dela med dig av? Kanske har du fler tips på inlärning eller sätt att öka sin motivation inom lärande eller inom hållbara förändringar? Dela gärna med dig!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *